Наші студенти – серед переможців конкурсу науково-технічних розробок НАУ!

Сьогодні, 6 квітня в просторі неформальної освіти НАУ ХАБІ пройшов конкурс науково-технічних робіт та програмного забезпечення молодих вчених НАУ. Журі конкурсу дуже складно було зробити остаточний вибір, адже усі проекти – надзвичайно цікаві.

По сукупності балів перше місце у конкурсі зайняв студент кафедри радіоелектронних пристроїв та систем НН ІАН Олександр Човгун з проектом “Антенна система безпілотного повітряного судна” (керівник – д.т.н., проф. Сібрук Л.В.).

Друге місце розділили між собою студент НН ІКІТ Даніїл Крант з проектом “Назви час”, та студент кафедри систем управління літальних апаратів НН ІАН Назарій Овчарчин розробник корисного додатку на смартфон. Додаток до смартфона Назарія Овчарчина допомагає стабілізувати написи на екрані, якщо пристрій рухається та вібрує. Це стане в нагоді, наприклад, у машині, літаку, а ще допоможе читати тексти людям із хворобою Паркінсона.

Третє місце поділили між собою студентка кафедри систем управління літальних апаратів НН ІАН Ксенія Танцюра (керівник – асистент Навроцький Д.О.), розробниця ультразвукового локатора, що допоможе фіксувати та оминати перешкоди, наприклад, безпілотникам, та студент кафедри телекомуніккаційних систем НН ІАН Павло Чмих (науковий керівник – к.т.н., доцент Одарченко Р.С.), програміст, що розробив захищений месенджер для обміну повідомленнями.

Вітаючи переможців, ми розуміємо, що насправді ними стали усі учасники конкурсу. Так, дуже цікавими були програмне забезпечення, що дозволяє передавати зображення у зашифрованому вигляді, способ передачі інформації за допомогою інфрачервоних променів, створення своєрідного «гібриду» електродвигуна та електрогенератора, програми, що прокладає треки з GPS, фіксуючи одразу кілька параметрів – маршрут, зупинки , швидкість. Окремо зацікавив додаток до смартфона «Глобарі», що допоможе в офлайн-режимі знайти цікаву екскурсію, прокласти індивідуальний маршрут, вибрати памятки культури та навіть місця, де можна поїсти.